| 
 Témaindító hozzászólás 
	
		
			 
			 
		 | 
		2008.12.02. 11:42 -  | 
	 
	
		Gyümölcskenyér 
  
Hozzávalók:  
15 dkg Rama sütőmargarin 
15 dkg cukor 
5 tojás 
25 dkg liszt 
fél csomag sütőpor 
20 dkg szárított gyümölcs /lehet bármilyen - minél több fajta, annál jobb/  
1 citrom reszelt héja 
5-5 dkg apróra vágott dió, mogyoró vagy mandula 
5 dkg darabolt étcsokoládé 
2 evőkanál rum vagy rumaroma 
  
Elkészítés: 
  
1. A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. Tegyük félre állni. 
  
2. A margarint keverjük habosra a cukorral és az 5 egész tojással. 
  
3. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a lereszelt citromhéjjal majd adjuk a vajas masszához. Jó alaposan keverjük össze. 
  
4. A szárított gyümölcsökre szórjunk 2 evőkanál lisztet, és jól forgassuk bele, hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek majd le a tészta aljára. 
  
5. Fakanállal keverjük bele a gyümölcsöket a tésztába 
  
6. Nagyon alaposan kivajazott és liszttel kiszórt, hosszúkás sütőformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben /kb. 200 fok/ süssük meg 40 perc alatt. 
  
Még melegen borítsuk ki, majd csavarjuk konyharuhába, amíg kihűl.  | 
	 
 
[4-1] 
  
	
		
		Csokoládégolyók  
 
 
 
 
Hozzávalók:  
100 g kristálycukor,  
4 kanál víz,  
80 g csokoládé,  
160 g darált mogyoró,  
1 kis vanília aroma,  
reszelt csokoládé a megforgatáshoz.  
 
 
 
Elkészítés:  
A kristálycukorra ráöntjük a vizet, és felforraljuk. Beletesszük a megreszelt csokoládét, a darált mogyorót, és a vanília aromát. Jól összekeverjük, a masszából kis golyókat formálunk, és meghempergetjük reszelt csokoládéban, és a kész golyókat minyonpapírba tesszük. 
Csoki mellett lehet bármibe forgatni, pl. pörkölt mogyoródarabokba, színes cukorgyöngyökbe, kakaóporba is. 
Nagyon mutatós, finom, és egyszerű elkészíteni is.   | 
	 
  
	
		
		Karácsonyfa 
 
A mézet, a cukrot és a margarint egy edényben megolvasztjuk, majd kézmelegre hűtjük. A liszthez hozzáadjuk a mandulát, a sütőport és a mézes fűszerkeveréket, majd összegyúrjuk a mézes-margarinos keverékkel. 
A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Karácsonyfa-papírsablont készítünk a kívánt méretben és formában. Mindegyik fa számára két tésztaformát vágunk ki, az egyiket hosszában kettévágjuk. A maradék tésztából csillagot formázunk a karácsonyfacsúcsra. 
A tésztadarabokat sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 200 °C-ra előmelegített sütőben. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét 12,5 dkg porcukorral sűrű mázzá keverjük és habzsákba vagy fóliazsákba töltjük. A mázzal minden egyes fára merőlegesen "ráragasztunk" két fél karácsonyfát oly módon, hogy a fa megálljon. 
A karácsonyfák tetejére felragasztjuk a csúcsokat. Megszórjuk a maradék porcukorral és cukorgyönggyel díszítjük.  
  
Hozzávalók: 
a tésztához: 
5 dkg RAMA margarin 
25 dkg méz 
10 dkg Koronás Aranybarna cukor, 35 dkg liszt 
10 dkg darabolt mandula 
1 csomag sütőpor 
1 csomag mézes 
fűszerkeverék 
liszt a nyújtáshoz 
a díszítéshez: 
1 db tojásfehérje 
17,5 dkg Koronás porcukor 
cukorgyöngy  
Forrás: http://www.origo.hu/adsminisites/rama/karacsony/karacsonyfa.html  | 
	 
  
	
		
		
Havas fenyők
    
        
            
            
            Hozzávalók: 
            (kb. 40 darabhoz)
             
            Tészta:
            
                - 30 dkg liszt
 
                - 2 tojás
 
                - csipetnyi só
 
                - 5 dkg puha vaj
 
                - 22 dkg porcukor
 
                - 1 evőkanál rum
 
                - 8 dkg finomra darált mandula
 
                - 1 mandulaízű sütőaroma.
 
             
            Töltelék:
            
                - 10 dkg földimogyoró
 
                - 2 evőkanál méz
 
                - 1 evőkanál kakaópor.
 
             
            
             
            
             Elkészítés: 
            A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. 
            A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük. Kedvünk - és időnk - szerint cukormázzal is díszíthetjük.
            
             | 
         
    
 
Forrás: http://kreativan.hu/recept/havas_fenyok.php  | 
	 
  
	
		
		Gyümölcskenyér 
  
Hozzávalók:  
15 dkg Rama sütőmargarin 
15 dkg cukor 
5 tojás 
25 dkg liszt 
fél csomag sütőpor 
20 dkg szárított gyümölcs /lehet bármilyen - minél több fajta, annál jobb/  
1 citrom reszelt héja 
5-5 dkg apróra vágott dió, mogyoró vagy mandula 
5 dkg darabolt étcsokoládé 
2 evőkanál rum vagy rumaroma 
  
Elkészítés: 
  
1. A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. Tegyük félre állni. 
  
2. A margarint keverjük habosra a cukorral és az 5 egész tojással. 
  
3. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a lereszelt citromhéjjal majd adjuk a vajas masszához. Jó alaposan keverjük össze. 
  
4. A szárított gyümölcsökre szórjunk 2 evőkanál lisztet, és jól forgassuk bele, hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek majd le a tészta aljára. 
  
5. Fakanállal keverjük bele a gyümölcsöket a tésztába 
  
6. Nagyon alaposan kivajazott és liszttel kiszórt, hosszúkás sütőformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben /kb. 200 fok/ süssük meg 40 perc alatt. 
  
Még melegen borítsuk ki, majd csavarjuk konyharuhába, amíg kihűl.  | 
	 
  
[4-1]  
 |